Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Multivitamineral Amino – Hogy a regeneráció már edzés közben elkezdődhessen

Multivitamineral Amino – Hogy a regeneráció már edzés közben elkezdődhessen

 

Szénhidrátok, aminosavak, ásványi anyagok és vitaminok széles tárháza? A Nutri8 Multivitaminerál Amino egy összetett készítmény, amely tartalmaz minden tápanyagot, hogy megelőzze az edzés közben kialakuló hiányállapotokat, illetve biztosítsa azokat az edzés utáni regenerációhoz.

 

Az előző bloggcikkben a Recovery complex termékkel foglalkoztunk, amelyek kiváló edzés utáni regenerációs készítmények. Most egy azokhoz hasonló, ám szélesebb körben felhasználható termékkel ismerkedhetsz meg. Ez a Multivitaminerál Amino komplex különböző tápanyagokat és biológiailag aktív molekulákat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a teljesítmény maximalizálásához és a szervezet normál működésének fenntartásához.  Különböző glikémiás indexszel (vércukoremelő képesség) rendelkező szénhidrátok, esszenciális aminosavak (BCAA), vitaminok és ásványi anyagok is helyet kaptak a termékben.

 

 

·         A szénhidrátmátrixot fruktóz, maltodextrin és Palatinóz® alkotja. Ezek különböző módon szívódnak fel, így jobban hasznosulnak. Eltérő glikémiás indexük miatt gyorsan helyreállítják a vércukorszintet és folyamatos energia-utánpótlást biztosítanak a szervezet számára. Ezen tulajdonságuk miatt edzés közben hozzájárulnak a fáradtság kitolásához, edzés végén pedig a szénhidrátraktárak egyenletes visszatöltéséhez.

·         Az aminosavkomplex legfontosabb elemei az elágazó szénláncú aminosava (BCAA). Ezek fontos szerepet játszanak az izmok felépítésében és anyagcseréjében. A leucin, izoleucin és valin 2:1:1 arányban van a termékben (ilyen arányban találhatók meg az izmokban is), így a szervezet számára jól hasznosíthatók. Továbbá számos más, esszenciális- és nem esszenciális aminosavat is tartalmaz (glutamin, lizin, treonin, tirozin, fenil-alanin), amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez és nehéz fizikai munka mellett növekszik a szükségletük. Az edzés során keletkező mikrosérülések „gyógyulásának” fontos eleme a megfelelő aminosav ellátottság. Különösen fontosak az esszenciális aminosavak, amelyeket szervezetünk nem képes önmagában előállítani.

·         Ásványi anyagok közül azok kapják a főszerepet, amelyek a legnagyobb mennyiségben távoznak az izzadás során(pl.: nátrium, kálium, kalcium, magnézium). Ezek fontos szerepet játszanak az ideg- és izomműködésben, így hosszú terhelések során fontos a megfelelő pótlásról gondoskodni.

·         Az antioxidáns vitaminok (C- és E vitamin) segítik az edzés során keletkező káros szabadgyökök hatástalanítását és eliminálását.

·         A B-vitamin család tagjait, melyek fontos szerepet játszanak a makrotápanyagok (fehérje, zsír, szénhidrát) anyagcseréjében és az energia nyerő folyamatokban.

·         A D-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéhez, valamint az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához.

·         Az L-karnitin, javítja az izmok oxigénellátását.

 

Ne feledd, a regeneráció már edzés közben megkezdődik! Fogyaszd edzés közben a hiányállapotok elkerülése végett vagy edzés után, hogy ellásd a szervezetedet minden, számára szükséges tápanyaggal, hogy megfelelően „újraépíthesse” magát.

 

Keresés