Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Aminosavak I. rész

Mit kell tudni az aminosavakról általánosságban? Az aminosavak a fehérjék építőkövei. A szervezetünk számára szükséges aminosavak a táplálékok fehérjekomponensei szolgáltatják. A fehérjeszükséglet ezáltal gyakorlatilag az aminosav szükségletet jelenti.

Aminosavak II. rész

A cikksorozat előző részében az aminosavakkal kapcsolatos általános kérdésekkel foglalkoztunk. Ezúttal a leggyakoribb aminosavtartalmú étrend-kiegészítőkről és azok használatáról lesz szó.

Hogyan segítsünk az immunrendszerünk megfelelő működését?

 

Az immunrendszer feladata, hogy különbséget tegyen a saját és idegen anyagok között. Valamint, hogy megszabaduljon azoktól, amelyeket potenciálisan veszélyesnek tart. Normál működése elengedhetetlen a fertőzések kivédése érdekében. Számos külső és belső tényező befolyásolhatja pozitív vagy negatív irányba a védekező rendszerünket. A következőkben összegyűjtöttünk olyan tippeket, amelyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk támogatásához.

Vitaminok és ásványi anyagok I. rész - Mit kell tudni a vitaminokról általában?

 

A megfelelő vitaminpótlás kérdésköre régóta játszik fontos szerepet a sportolók életében. A nem megfelelően kiegyensúlyozott étrend, amelynek túlnyomó része feldolgozott élelmiszerekből származik, nem képes fedezni a sportolók vitaminszükségletét. Következő cikksorozatunk ezzel a témával foglalkozik. Először egy általános ismertetést tartunk a vitaminokkal kapcsolatban, majd külön-külön is értékeljük őket egészségügyi és sportszakmai szemmel.

Vitaminok és ásványi anyagok II. rész – C-vitamin

 

Előző cikkünkben általánosságban olvashattatok a vitaminokról. Mostantól egyesével fogjuk ismertetni az egyes vitaminok és ásványi anyagok tulajdonságait és élettani hatásait. Elsőként az egyik legismertebb vitaminnal, a C-vitaminnal foglalkozunk.

Vitaminok és ásványi anyagok III. rész – D-vitamin

 

A vitaminok általános ismertetése  után előző cikkünkben a C-vitaminnal foglalkoztunk. Ezúttal egy szintén jól ismert és tudományos körökben intenzíven kutatott vitaminnal, a D-vitaminnal fogunk foglalkozni.

Vitaminok és ásványi anyagok IV. rész – A kalcium

 

Az eddigi cikkekkel (I. rész, II. rész, III. rész) ellentétben most nem egy vitaminnal, hanem egy igazán közismert ásványi anyaggal fogunk foglalkozni. Az ásványi anyagok a vitaminokhoz hasonlóan energiát nem szolgáltatnak, mégis nélkülözhetetlenek a szervezet normál működéséhez. A különbség annyi, hogy míg a vitaminok szerves vegyületek, az ásványi anyagok szervetlen elemek.

Vitaminok és ásványi anyagok V. rész – A magnézium

 

Az előző cikkekben általánosságban beszéltünk a vitaminokról, valamint több vitamint is részletesen tanulmányoztunk (C-vitamin, D-vitamin). A kalcium után pedig most ismét egy nélkülözhetetlen ásványi anyaggal, a magnéziummal foglalkozunk.

Vitaminok és ásványi anyagok VI. rész – B-vitamin

 

Az előző cikkek (I. rész, II. rész, III. rész, IV. rész, V. rész) után most ismét egy vitaminnal fogunk foglalkozni. Sőt, nem is egy vitaminnal, hanem egy egész vitamin „családdal”, hiszen a B-vitamin számos vegyületet jelöl. Megvizsgáljuk a közös és az eltérő tulajdonságaikat, valamint élettani szerepüket.

Vitaminok és ásványi anyagok VII. rész –  Cink

 

Előző cikkünkben a B-vitaminról olvashattatok. Most újból egy ásványi anyaggal fogunk foglalkozni.

 #MotivációMindenkor – Interjú Váradi Benedek válogatott kosárlabdázóval

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált sportolóval, többek között Váradi Benedek válogatott kosárlabdázóval, 2019-es magyar bajnokkal, 3x magyar utánpótlásbajnokkal, aki a Falco kosárlabdacsapatának irányítója és csapatkapitánya.

 #MotivációMindenkor – Interjú Nagy Péter olimpikon súlyemelővel

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált sportolóval, többek között Nagy Péter olimpikon súlyemelővel, 15x magyar bajnokkal, 3x EB bronzérmessel.

 

#MotivációMindenkor - Interjú Tugyi Levente válogatott tájfutóval

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált profi sportolóval, többek között Tugyi Levente válogatott tájfutóval, aki 2017-ben országos tájfutó bajnok volt, 2020-ban pedig a Verdi Maraton győztese.

#MotivációMindenkor – Interjú Lékai Máté válogatott kézilabdázóval

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált profi sportolóval, többek között Lékai Mátéval, aki a Veszprém kézilabdacsapatának irányítója és csapatkapitánya, 4x magyar bajnok, 4x magyar kézilabdakupa győztes, az év magyar kézilabdázója volt 2017- ben.

#MotivációMindenkor – Interjú Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra strandröplabda bajnokokkal

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált profi sportolóval, többek között Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra többszörös magyar bajnok strandröplabdázóinkkal.

Keresés