Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

#MotivációMindenkor – Interjú Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra strandröplabda bajnokokkal

#MotivációMindenkor – Interjú Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra strandröplabda bajnokokkal

 

Motiváció mindenkor?! Erről beszélgettünk május 5-én, kedden este élő Facebook közvetítésünkben hat Nutri8 szponzorált profi sportolóval, többek között Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra többszörös magyar bajnok strandröplabdázóinkkal.

 

Motiváció mindenkor ?! Nem véletlen, hogy ezt a nevet adtuk a beszélgetésnek. A Nutri8 márkát a sportolókért hívtuk életre – Mert nekünk ők jelentik a motivációt. Több ezer verseny- és utánpótlás-sportoló fogyasztja termékeinket, legyen szó egyéni vagy csapatsportokról, ezért nagyon érdekelt minket, hogy a koronavírus idején ők hogyan tudnak motiváltak maradni. Egyáltalán motiváltak tudnak-e maradni?

 

Szandi, hogyan telnek, teltek ebben a megváltozott helyzetben a hétköznapok?

Ez most tényleg egy más helyzet, eddig 0-24 órám a sportról szólt, saját és közös edzések, versenyek, válogatott, nyáron sem volt megállás. El kellett fogadni, hogy ez most egy ideig más. Elkezdtem jógázni a karantén óta. Most belefér az időmbe, mindig is ki akartam próbálni, mert lazít és erősít, plusz szeretem a hangulatát. De emellett otthon kondizom és az eljárok futni – leginkább az erdőbe szoktam. Most más típusú edzésekre van szükség, hiszen júniusban kell csúcsformában lenni, így arra kell tartogatni a legjobb állapotot. Szerencsére azért tudunk labdás edzéseket is tartani, van egy olyan strandröplabdapálya, ahol csak ketten tudunk lenni Esztivel, így biztonságosan tudunk edzeni.

Eszti, neked hogyan telnek a napjaid?

A kertben töltjük a nap legnagyobb részét, a párommal ott tevékenykedünk, grillezünk, bográcsozunk, és a kutyánkkal, Archie- val játszunk, aki a legboldogabb hogy ilyen sokat lehetünk együtt. Amikor csak lehet, közösen edzünk Danival, Ő kosarazik, úgyhogy az edzéseket is együtt tudjuk csinálni. De ahogy Szandi mondta, szerencsére vele is meg tudtuk oldani a közös mozgást, természetesen figyelve minden biztonsági előírásra. Mivel a homokon való mozgást nehéz mással pótolni, örültünk, hogy volt lehetőségünk a saját közegünkben mozogni.

Emellett nem csak a saját edzéseimről kell gondoskodnom, ugyanis edzőként is tevékenykedem. A vírusos időszakban most online edzéseket tartok, a gyerekektől kapott videókat pedig minden nap megnézem és ellenőrzöm, javítom. Ez minimum plusz 2-3 óra elfoglaltság, de szívesen csinálom, mert a gyerekek becsületesek, ami plusz motivációt jelent számomra.

 

Szandi, továbbra is sikerül tudatosnak maradnod?

Igen, fontos, hogy nagyon tudatosak legyünk. Persze, hiányzik a „régi” élet és a család, de alapvetően sikerült motiváltnak maradnom, edzek, készülök, pihenek is, mindenre ugyanúgy odafigyelek: étkezésre és a táplálékkiegészítők fogyasztására is, hiszen, ahogy már mondtam, formában kell maradni.

Eszti, jól érzem, hogy Szandihoz hasonlóan te is egy nagyon pozitív személyiség vagy? 

Igen, mindig a pozitívumokat keressük mindenben, ezért is örülök, hogy „egymásra találtunk”. Ez a pozitív hozzáállás most sincs máshogy: a családom, a barátok hiányoznak és jelen helyzetben sok a bizonytalansági faktor is, de a jó oldala a történteknek, hogy sokkal több időt tudok a párommal és Archieval tölteni, és ezt próbáljuk minél jobban kihasználni.

 

Szandi, több sportággal ellentétben a ti bajnokságotokat nem zárták le, augusztusban folytatódni fog. Hogyan néztek elébe?

Szeretnénk harmadjára is bajnokok lenni Esztivel és ezért mindent meg is teszünk. Külföld idén már sajnos nem lesz, de jövőre igen, cél, hogy maradandót alkossunk a nemzetközi mezőnyben is. A strandröpiedzőködés szintén benne van a terveimben, méghozzá jövő évre. Privát tervek esetében pedig májusra egy költözés van időzítve.

Eszti, nálad mik a célok, tervek?

A cél ismételten a bajnoki címünk megvédése, ahogy Szandi is mondta, a nemzetközi célokat sajnos el kellett halasztani. Emellett az edzősködést mindenképpen folytatom. Ami új terv, illetve most már kicsit több annál, hiszen folyamatban van, hogy egy intenzív lakberendezői képzést végezek, és azzal is szeretnék majd a jövőben foglalkozni.

Tartalomhoz tartozó címkék: interjú

Keresés