Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Egyéni maratoni csúcs! – Tugyi Levente tájfutó beavatott minket sikerének titkaiba!

Egyéni maratoni csúcs! – Tugyi Levente tájfutó beavatott minket sikerének titkaiba!

2: 29: 30 – Ezzel az egyéni rekordidővel ért célba Tugyi Levente szponzoráltunk a március 7-én, Debrecenben megrendezett országos maratoni bajnokságon. Csúcsidejével bronz érmet szerzett.
Interjúnkban sikerének titkairól, jövőbeni terveiről kérdeztük!

Először is gratulálunk Neked ehhez a nem mindennapos teljesítményedhez! Honnan jött a futás szeretete az életedbe?

,,Szeretek futni, mindig is élveztem, ha egy nehéz nap után elmehettem futni, mert kikapcsol, feltölt, boldogságot ad.  De azt gondolom kell egyfajta bolondág, hogy az ember ilyen hosszabb távra készüljön.

Futó pályafutásomat tájfutással kezdtem, nincsen komolyabb hosszútávfutó múltam, ezért nem is olyan a mozgáskoordinációm, mint annak, aki például 12 éves kora óta atletizál.

Jelenleg az utcai futás nagyobb prioritást élvez nálam, de nem hagytam abba a tájfutást sem. ’’

Hány maratont futottál le eddig, és ott milyen eredményeid voltak?

,,Három maratont futottam le eddig. Életem első maratonját 2019-ben, Olaszországban, Trevisoban futottam, 2:35:31-es idővel! ’’

                                                                                                                      

Hogyan tudtál javítani az idődön, mit csináltál most másképp?

,,Szerencsére hozzám hasonlóan elhivatott edzőtársakkal edzek együtt, ami sokat segít. Ezen felül sokkal tudatosabb voltam a felkészülési időszakban, és megfogadtam a Nutri8 dietetikusának, Vass Bencének táplálkozási tanácsait. A javasolt étrend sokat segített, még fogyni is sikerült tőle. Elhagytam például a fehér kenyeret, a szénhidrátbevitelem teljes kiőrlésű termékekből és gyümölcsökből fedeztem. Versenyen, felkészülésem alkalmával használtam sport -táplálékkiegészítőket. Versenyen egyébként a visszatöltésre nagyon figyeltem. Gélek közül a sósakat kedvelem. A Nutri8 paradicsom ízű energizáló gélje a javaslatomra készült el.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve, mi a következő verseny, amire készülsz?

Egyéni csúcsokat szeretnék futni az 5000 métertől egészen a félmaratonig. A következő komolyabb megmérettetésemen a Mezei Futó Országos Bajnokság lesz, Kecskeméten, március 27-én. Ezen felül szeretnék a Felnőtt Tájfutó VB-n kvalifikációt szerezni, és minél jobban szerepelni.

Mit tanácsolnál azoknak a futóknak, akik javítani szeretnének egyéni eredményükön?

,,Mindennek a kulcsa a tudatosság. Érdemes felkeresni egy jó szakembert, akinek van tapasztalat futókkal. Szerencsére erre egyre több lehetőség van akár online térben is. Egy profi dietetikus sokat segíthet a megfelelő, személyre szabott étrenddel. Illetve nem szabad elfelejtkezni a funkcionális kiegészítőkről sem. De a legfontosabb talán a futás szeretete, a nélkül lehet bármilyen felkészülés nem fog okozni örömöt és a nélkül nem sok értelme van az edzéseknek.”

Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk a versenyekhez!

Keresés