Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vitaminok, ásványi anyagok

Ön itt jár: Kezdőlap > Termékek >

Vitaminok, ásványi anyagok

A vitaminok szervezetünk zavartalan működését segítik elő. Mi jó minőségű, magas hatóanyagtartalmú készítményeket árulunk, ezeket a tápanyagokat hagyományos élelmiszerek formájában nem lenne könnyű a szervezetbe bejuttatni.

Rendezés:

A vitaminok szervezetünk zavartalan működéséért felelős szerves vegyületek, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges életmódhoz. Különösen sportolóként nehéz bejuttatni a megfelelő mennyiséget, szinte mindenki, aki rendszeres, komoly sporttevékenységet végez, szed valamilyen formában vitaminkészítményt.

Milyen típusú vitaminokat különböztetünk meg?

Vannak zsírban oldódó (A, D, E, K) és vízben oldódó (B-vitaminok, C-vitamin, folsav, biotin) vitaminok, mindkét típus elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy hosszú távon egészségesek maradjunk.

A legnagyobb különbség, hogy a vízben oldódó vitaminokat a szervezetünk nem képes raktározni, ezért minden nap szükséges azok pótlása, bevitele. A zsírban oldódó vitaminok raktározása a szervezetben lehetséges, ezért elegendő időnként gondoskodni a bejuttatásukról.

Miért igazán fontos a vitaminkészítmények folyamatos szedése?

A vitaminok folyamatos szedése elősegíti a sejtek, szervek és szövetek megfelelő működését. A mai élelmiszeripari termékek minősége kiemelten fontossá teszik a vitaminok és ásványi anyagok külön pótlását. Szintén növelik a szervezetünk ellenállóképességét a betegségekkel szemben, különösen télvíz idején.

Melyek a legismertebb vitaminok, és mit érdemes tudni róluk?

Az A-vitamin, valamint annak előanyaga, a béta-karotin esszenciális szerepet játszik a hámsejtek növekedésében és megújulásában, ennek köszönhetően a sebgyógyulásban kulcsfontosságú.

A B-vitamin a bőrünk ellenállóképességét növeli meg, valamint csökkentik a korpásodást, erősítik a hajat.

A C-vitamin a szervezetünk betegségekkel és fertőzésekkel szembeni ellenállóképességét növeli meg, valamint segíti a sebgyógyulást.

A D-vitamin a gyulladások, krónikus és degeneratív betegségekkel szembeni védekezést segíti elő.

Az E-vitamin szintén antioxidáns, a bőrünk szépségének megteremtését szolgálja, ezen felül véd a káros napsugárzással szemben is.

Főtt ételek és friss gyümölcsök – mi a különbség?

Az ételek feldolgozásával, hőkelelésével azok vitamintartalma jelentősen csökkenhet. Éppen ezért fontos, hogy sportolóként napi szinten fogyasszunk friss gyümölcsöket és zöldségeket, melyek legalább részben képesek a szükséges vitamintartalmat pótolni.

Keresés