Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fehérjék

Ön itt jár: Kezdőlap > Termékek >

Fehérjék

A legjobb minőségű fehérjék és proteinek, melyek 100%-ban tejsavó-koncentrátumból készülő formulát tartalmazó termékeink, hozzáadott emésztő enzimekkel, garantáltan aszpartam mentesen.

Rendezés:

Lehet valaki profi sportoló, vagy amatőr, mindenki hallott már a fehérjékről. Azt viszont már viszonylag kevesen tudják, hogy pontosan mit jelent ez a fogalom, és hogy milyen fípusú fehérjék vannak az emberi szervezetben.

Mik azok a fehérjék?

A fehérjék tulajdonképpen olyan makromolekulák, melyek aminosavak összekapcsolódásával jönnek létre. A fehérjék kialakításában több, mint 20 különböző fajta aminosav vesz részt. A fehérjék megléte feltétlenül szükséges a szervezet működéséhez, ugyanis minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. Fontos kiemelni, hogy nem minden fehérjét tud a szervezetünk 100%-ban megemészteni.

Milyen szerepe van a fehérjéknek egy sportoló életében?

A fehérjék bizonyítottan elősegítik az izomépítést és azok fenntartását, nagyban hozzájárulnak az egészséges vázizomzat felépítéséhez. Fontos tisztában lenni azzal, hogy az aminosavakkal ellentétben a szervezetnek le kell bontania őket, az aminosavak láncolatától függ, hogy ez mennyire könnyű. Minél rövidebb láncolatú egy fehérje, annál hamarabb épül be az izomzatba.

Mekkora hányadát teszik ki az emberi szervezetnek?

Azt mindenki tudja, hogy az emberi szervezet tömegének több mint felét víz teszi ki, azzal a ténnyel viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy a teljes emberi szervezet 14-16%-át fehérjék alkotják.

Honnan származik a fehérje?

Számos olyan készítmény, és táplálékkiegészítő van a piacon, melyek magas fehérjetartalmúak. A fehérjéknek számos különböző forrása van, melyek leginkább állati eredetűek, ezekből készítik a különféle fehérjeporokat és szeleteket.

Mi határozza meg egy fehérje minőségét?

A fehérjéket nem feltétlenül egyforma százalékban tudja a szervezetünk megemészteni, ezért egy minőségi mutatót alkottak meg, ami kifejezi, hogy mennyire értékes az adott fehérje. Az úgynevezett BV (biológiai érték) mutató azt adja meg, hogy a szervezet milyen arányban tudja megemészteni és hasznosítani az adott fehérjét a tojásfehérjéhez képest. Minél magasabb ez az érték, annál értékesebb a fehérje.

Keresés