Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Isotonic Drink – Hogy terhelés közben kitold a fáradtságot és növeld a teljesítményed

Isotonic Drink – Hogy terhelés közben kitold a fáradtságot és növeld a teljesítményed

 

Fontos számodra, hogy sportolás közben folyamatosan legyen energiád és fenntartsd a teljesítményed? Hogy egy intenzív edzés vagy egy tétmeccs során se érezd a fáradtság jeleit? Hogy a hidratálás során a megfelelő ásványi anyagokat is pótolni tudd? A Nutri8 Isotonic Drink egy magas szénhidrát- és ásványi anyag tartalmú italpor, amelyet állóképességi sportolók speciális igényeire szabva fejlesztettünk ki, hogy segítsük terhelés közben kitolni a fáradtságot, ezzel növelve a teljesítményt.

 

Biztos sokszor láttad már egy-egy triatlon- vagy futóverseny után krétával felfestett „ISO” feliratot az aszfalton. Ez nem véletlen, hiszen az izotóniás sportitalok nélkülözhetetlen elemei a hosszútávú, állóképességi sportágaknak, melyre a triatlonozók és a hosszútávfutók már nagy hangsúlyt fektetnek, és szerencsére egyre több állóképességi sportoló is tudatosan figyel erre. De mit is jelent az, hogy „izotóniás” és miért van erre szükség?

A szervezetünknek megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazó ásványi anyagokat (nátrium, kálium, magnézium, kalcium, klór) és emellett gyorsan felszívódó szénhidrátokat (4-8%) tartalmazó sportitalokat nevezzük izotóniás italoknak. Az összetevők aránya azért fontos, hogy a lehető legjobban és gyorsabban hasznosulni tudjon a szervezetben.

 

Mi található a készítményben?

  • Összetett szénhidrátkomplex, amely 3 különböző tulajdonsággal rendelkező szénhidrátot tartalmaz (izomaltulóz, maltodextrin, fruktóz). Ennek köszönhetően jobban szívódnak fel a különböző „cukrok” és folyamatos energiaellátást biztosítanak a szervezetünk számára.
  • Ásványi anyag mix, amely nátriumból, káliumból, magnéziumból, kalciumból és klórból áll. Ezek nagy mennyiségben képesek távozni a verejtékezés során egy extrém hosszú terhelés közben, emiatt szükségesek a normál izomműködés fenntartásához

 

Mit várhatsz a terméktől?

  •  Magas szénhidráttartalmának köszönhetően „megkíméli” a szervezet szénhidrátraktárait, így kitolja a fáradtságot és növeli a teljesítményt.
  •  Elektrolit tartalma pótolja az izzadás során elvesztett ásványi sókat, ezzel megelőzve azok esetleges hiányát.

 

Kinek és mikor ajánlott?

 

Javasolt a 45-60 percet meghaladó, főleg nagy melegben történő, állóképességi edzések során, óránként 1 adagot (500ml) elfogyasztani. Ez 30g szénhidrátot tartalmaz, ami elegendő energiát biztosít az 1-2 órás terhelések esetén. Amennyiben az aktivitás 2-3 óra hosszú is lehet, érdemes a mennyiséget duplázni, tehát 60g szénhidrátot elfogyasztani óránként. Ez könnyedén kivitelezhető 2 adag Isotonic Drinkkel (1l), vagy 1 adag + Nutri8 Energy Gel és víz segítségével. Edzés után is alkalmazható, a folyadék és felhasznált szénhidrátraktárak visszatöltésére.

Keresés