Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Aminosavak, kreatin

Ön itt jár: Kezdőlap > Termékek >

Aminosavak, kreatin

Kreatinok, BCAA, glutamin és kollagén. Esszenciális és nem esszenciális aminosavak, amelyek az izomzat regenerációjához járulnak hozzá. Csökkenti az intenzív edzés során kialakuló izomsérüléseket, valamint a megfelelő aminosavellátottság minimalizálja az izomzat lebontásának mértékét is. A fehérjék felépítéséhez 22 különböző aminosavra van szükség. Ezek mindegyikének megvan a maga szerepe, több közülük nélkülözhetetlen a másik előállításához, egyeseket a szervezet maga képes előállítani, míg másokat nekünk a táplálkozásunkkal szükséges pótolnunk.  Fontos szerepük van a fehérje szintézisben, a szervezetünk teljes egészének működésében. 
Rendezés:

Azt talán mindenki tudja, hogy a Kreatinok, BCAA, glutamin és kollagén esszenciális és nem esszenciális aminosavak az izomzat megfelelő, és gyors regenerációját segítik elő. De ennél sokkal többet takar az aminosav, mint fogalom: akár hivatásos sportolók vagyunk, akár nem, érdemes tisztában lenni néhány dologgal az aminosavakat illetően. Miért van rájuk szükség?

Mik egyáltalán azok az aminosavak?

Az aminosavak olyan szerves vegyületek, melyek elengedhetetlen fontosságúak az élethez. Az aminosavak főként szénből, oxigénből, hidrogénből és nitrogénből állnak molekulális szinten. A természetben több, mint 500 féle aminosav ismert. Összesen 20 különböző csoportba sorolhatjuk őket, lehetnek esszenciálisak és nem esszenciálisak.

Miért van hatalmas szerepük az emberi izomzatra nézve?

Az aminosavak fehérjékké kapcsolódnak össze, így a víz után a legnagyobb számban előforduló komponenst képezik az ember izomzatában, valamint egyéb szöveteiben. Ha nagyon egyszerűen szeretnénk megfogalmazni, akkor mondhatnánk úgy is, hogy az izomfehérjék építőkövei, a fehérjék alkotóelemei.

Milyen egyéb funkciói vannak még az aminosavaknak az emberi szervezetben?

Az aminosavak energizálnak, és megfelelően segítik az izmok és a szervezet regenerációját. Az energizálás azt jelenti, hogy a szervezetünk megfelelően optimalizálja az energiafelhasználást, a szervezet regenerációja pedig hozzásegíti a sportolót ahhoz, hogy hétről hétre pihenten állhasson neki az edzésnek.

Milyen előnyei vannak ezen felül?

Az aminosavakat a szervezetnek nem kell lebontania, ennek köszönhetően nagyon gyorsan felszívódik és hasznosul testünkben.

Néhány példa az aminosavak világából

A teljesség igénye nélkül néhány olyan példa az aminosavak világából, melyet érdemes minden sportolónak ismernie.

Esszenciális aminosavak

·        Izoleucin – a regenerálódásban van nagy szerepe

·        Leucin – a csontok, izmok és bőr regenerálódásánál fontos

·        Metionin – erősíti az izmokat és javítja a regenerációs képességet

·        Lizin – a sejtanyagcserét segíti elő, és az izmok energiaellátását

Nem esszenciális aminosavak

·        Glutamin – immunerősítő hatású

·        Glicin – az izmok egészséges fejlődését segíti elő

·        Prolin – a porcokat és ízületeket erősíti

·        Aszparginsav – méregtelenítő

Keresés