Folyadékfogyasztás és sport

Folyadékfogyasztás és sport
2019-05-15

Víz nélkül nem létezhetne élet a Földön. Az élő szervezetek legfontosabb összetevője (különböző vízterekben található meg).  Az emberi szervezetben is meghatározó alkotórész, mennyisége az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken.

Mindent a kreatinról és az energianyerésről

Mindent a kreatinról és az energianyerésről
2019-04-24

Legfőbb feladata az izmok energiaellátásával van kapcsolatban. Ahhoz, hogy ezt megértsük, először fontos tisztázni, hogy a szervezetünk miképpen jut energiához.

L-karnitin

L-karnitin
2019-04-24

Normál esetben a szervezetünkben képződött karnitin mennyisége elegendő a számunkra, de vannak olyan élethelyzetek (intenzív fizikai aktivitás, szívbetegség) amikor a megtermelődött karnitin már kevésnek bizonyul és külső forrásból kell pótolni (vörös húsok, étrend kiegészítő).

Glutamin

Glutamin
2019-04-24

Izomzatunkat felépítő aminosavak közül az egyik legfontosabb. Szerepet játszik a szervezetben képződött ammónia detoxikációjában (méregtelenítésében).

Recovery

Recovery
2019-04-11

Maga a szó azt jelenti, hogy „visszatöltés” vagy „helyreállítás”. A termék neve találó, hiszen már a nevéből tudjuk, mit várhatunk tőle.

Multivitamin kiegészítés

Multivitamin kiegészítés
2019-04-11

A vitaminok a szervezet számára esszenciális (nélkülözhetetlen) szerves anyagok. A legtöbbet testünk nem képes magától előállítani, ezért a táplálékainkkal kell bevinni őket.

Izotóniás sportitalok

Izotóniás sportitalok
2019-04-11

Sportolás közben elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Szervezetünk kb. 60 %-a víz, ennek akár az 1 %-os elvesztése is teljesítményromláshoz vezethet (fáradtság, állóképesség csökkenés). Ezért nagyon fontos, hogy még a szomjúságérzet megjelenése előtt pótoljuk az elvesztett folyadékot, így megelőzve a kiszáradást és teljesítménycsökkenést.

Fehérje tartalmú étrend kiegészítők

Fehérje tartalmú étrend kiegészítők
2019-04-11

A fehérje az egyik nélkülözhetetlen tápanyag, amely többek között energiát szolgáltat a szervezetünk számára.

BCAA

BCAA
2019-04-11

Testünk fehérjéi csupán 20 különböző aminosavból épülnek fel. Ezek közül 9 db esszenciális, ami azt jelenti, hogy a szervezet magától nem tudja előállítani, ezért mindenképpen külső forrásból (táplálékokból) kell bevinni. Legjobb természetes forrásuk az állati eredetű fehérjék (hús, tej, tojás). Ezek minden aminosavat megfelelő mennyiségben tartalmaznak, ezért elsőrendű vagy komplett fehérjéknek nevezzük őket. Ezzel szemben a növényi eredetű fehérjék általában egy vagy több esszenciális aminosavban hiányosak, ezért másodrendű vagy inkomplettnek nevezzük őket.

Egészséges- és sporttáplálkozás alapjai

Egészséges- és sporttáplálkozás alapjai
2019-04-09

Egészséges táplálkozás alatt egy olyan kiegyensúlyozott, változatos étrendet értünk, ami kielégíti szervezetünk tápanyagigényeit.